فصل دوازدهم سفره ی سلامت

حجم فایل : 509.8 KB
نوع فایل : پاور پوینت
تعداد اسلاید ها : 12
بنام خدا
فصل دوازدهم : سفره ی سلامت



برای چه لازم است غذا بخوریم؟
1-باعث تامین ماده(برای ساخت سلولهای جدید و رشد بدن)
2-باعث تامین انرژی(برای انجام فعالیت های روزانه)
انرژی تولیدی از غذاها در بدن ما به مواد مغذی آنها بستگی دارد. این مواد شامل:
کربوهیدراتها(قندها) ، لیپیدها(چربی ها) ، پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی، و آب
هرچه مواد مغذی یک غذا بیشتر باشد، ارزش غذایی آن بیشتر است. 1- کربوهیدراتها( قندها)
2- لیپید(چربی)
3- پروتئین
4- ویتامین
5- مواد معدنی
6- آب مواد مغذی شامل چه موادی است؟ قند ها: ساده مثل گلوکز
مرکب مثل فروکتوز و لاکتوز و ساکارز

چربی ها : گیاهی که معمولا در دمای اتاق مایع هستند.

جانوری که معمولا جامد هستند پس احتمال رسوب آنها بیشتر است و ممکن است سبب
گرفتگی رگها و بروز بیماری شود.

پروتئین ها: واحد سازنده ی آنها اسیدامینه است. برخی اسیدامینه ها ضروری هستند یعنی بدن ما قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق غذاها آن را بدست بیاوریم. پروتئین ها سبب ساخت سلول و بافتها میشوند.
قند: سوخت اصلی سلولهای بدن است و تولید انرژی میکند
چربی: انرژی فراوان تولید میکند و اندام ها را از ضربه محافظت میکند و در ساخت غشا کاربرد دارد.
پروتئین: در رشد و ترمیم بافتها نقش دارد

سوال: مقدار انرژی که یک گرم چربی تولید میکند تقریبا دو برابر مقدار انرژی است که قند تولید میکند اما قندها سوخت اصلی بدن هستند. چرا؟ عملکرد و وظیفه مواد غذایی: غذای سالم:
غذای سالم و مقوی غذاهای متنوعی هستند که همه مواد مغذی را به میزان کافی به بدن برساند و انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند. پایان...